aboutmisen.blogg.se

En dålig dag

Kategori: Allmänt

Jag orkar inte mer motgångar, har fortfarande ett jobb jag bara askyr, hade det inte varit för mina fina kollegor hade jag suttit på ett plan hem. Företaget jag jobbar för som ni redan säker vet behandlar folk som skit, jag kan inte riktigt förklara det hela, men jag är seriöst rädd för att säga vad jag tycker, för jag kan säga blir man ovän med någon av cheferna riskerar man att lätt få sparken & jag känner inte för det. Att jobba där jag jobbar ger mig inget, visst alla ni lär väl säga men det är ett jobb. Ja idioter det är ett jobb men det GER MIG INGET!! jag utvecklas inte, jag trivs inte, inget händer jag står kvar där jag slutade. Jag vill inte, jag vill komma någonstans, varför ska jag aldrig få känna att jag lyckas? varför ska jag känna att jag är sämre än alla andra? vad har jag gjort för att förtjäna det?
 
Nä nu ska jag gå & lägga mig för att mitt alarm ringer 03:30 imorgon. Palla

För mig är det en vanlig torsdag

Kategori: Allmänt

Här ligger jag i sängen & hostar. förkyldningen har nu kommit till mig med som resten av New York har fått  men men det var väl min tur helt enkelt. Idag är det Thanksgoving här vilket är väldigt stort eller ja det är ju alla högtider här, det är kul att se faktiskt kul att vara i ett land där man fira högtider, alla samlas, tar sig tid lagar mat & har kul. Eftersoom det är thanksgiving så är det ju självklart att man går ut, ja Tone fick mig till att gå ut den lilla skitungen, hahah men jag gick hem tidigt för jag hade inte kul men av mig, Malin & Josefine så var det Tone som höll i underhållningen så att säga. Denna lilla tösabit är ju helt underbar jag aldrig en tråkig stund med henne..
 
Nej nu ska jag ta tag i alla serier jag missat den senaste tiden för att sedan äta lite mat & åka ner till min knäppis..
 
XoXo
 

Perspektiv

Kategori: Allmänt

Jag har precis hoppar ur duchen & står nu i köket & agar pannkakor, som jag har längtat. Men om vi ska vara helt ätliga så saknar jag min morfars pannkakor, fy helvet vad goda dem är, han skulle nog kunna bli rik på dem tror jag..
 
Ikväll tänkte jag berätta för er hur det är att bo i USA, så kallade drömmarnas land, vilken idiot det var som kom på det... Att bo i USA om man är rik är verkligen något, man har verkligen allt då, pengar försäkringar ett tak över huvudet m.m.. Men att som en vanlig medel svensson är det inte lätt alla gånger.  Jag jobbar som part-time på ett lager, men jag jobbar 40 timmar i veckan. Som part-time får man inga försäkringar genom jobbet, så om ni nu läste noga om vad jag skre så ser ni, jag är skriven som part-time men jobba full-time, & så får dem inte göra, men börjar man också argumentera i mot detta så är risken stor att man får sparken, jag här borta kan man få sparken för lilla minsta, så jag tror jag håller mig snäll ett tag till. Inte nog med detta här borta i NY finns det sjukt många människor som lider, som är uteliggare & inte har något inte ens ett tak över huvudet, det är inte bara äldre människor utan människor i min ålder vilket jag tycker är hemskt, det ska inte behöva vara så.. Att folk äns får tjäna så dåligt som dem gör här, är också helt förfäriskt, jag tjänar 11 dollar i timmen, ingen Ob eller något, sen ska man skatta på dessa pengar, ja ni kankse förstår att man måste ha ett jobb till... 
 
Vi svenskar är rätt duktiga på att gnälla tycker jag, vi blir utbrända så fort?, jag fattar inte, har vi det egentligen så enkelt att så fort vi får en motgång så är allt rent åt helvete? Vi får hjälp för allt, vi har bra sjukvård, vi har tandläkarvård, vi har bra försäkringar, vi får 25 betalda semester dagar, här får dem knappt 2 veckor semester & vi svenskar är utbrända? nä nu tycker jag det är dags att lära sig att stå på egna ben, att sluta gnälla, att ta ett motstånd lite då & då skadar inte, what doesn´t kill you only makes you stronger.. Så snälla nästa gång ni tänker börja gnälla om att allt är så dåligt, att ni jobbar för mycket eller vad det nu än är, tänk efter en extra gång det finns dem som har det värre än vad du har det...
Ja man får verkligen perspektiv på livet här borta, man innser vad som betyder, vilka som är en vänner, vad man ska göra för sig själv & så vidare... Jag har i alla fall börjat trassla mig ur all trådar & börjar inse ett & annat vilket jag är glad för...
 
Så nu ska jag inte tråka ur er mer med detta utan återgå till mina pannkakor

Fredag

Kategori: Allmänt

Fan borde springa till metron men ska bara slänga upp ett inlägg här. Det var en väldig trött tjej som fick skynda sig till jobbet idag, så fruskosten bestod av Muffins & juice, ja mamma du läste rätt jag åt muffins till frukost igen... Men nog om min mamma, som inte borde läsa denna blogg då det inte är mammavänligt..
 
I kväll blir det middag & utgång på Lavo, mums god mat innan en massa champnage, vin & vodka
sitter inte helt fel.
 
Ikväll gör vi NY i glitter
 
XoXo
 

En sen fredag

Kategori: Allmänt

Här sitter jag på Metron & är försenad då jag på något vänster råkade stänga av snoozen, ja jag vet men det ä ju fredag, så ja denna dagen började ju inte bra, hoppas jag får ha kvar mitt jobb i alla fall man vet aldrig med amerikanarna heheee.. Eller så dålig start på dagen var det inte.. Hade ett fint sms som väntade på mig när jag vaknade.
Kvällen kommer bestå av fest med min dina Tone, äntligen var evigheter sen vi var ute..
En trött tjej.

XoXo

Onsdag

Kategori: Allmänt

Nej men kolla ni får ännu ett inlägg, två gånger på en dag inte illa..
Jag har inte så mycket att berätta heller mer än att jag har jobbat, jag & Erika (nej hon är inte svensk) hade lunch date, det blev pasata som det blir alla dagar i veckan för mig, fuck jag har blivit så lat med att laga mat här haha..
 
Nej nu sja jag återgå till mina russin & Hart of dixie...
 
 
 
 
 

Frukost a la Misen style

Kategori: Allmänt

Det här med att äta frukost är inte min grej. Det är inte heller min grej att laga & äta mat utan jag köper det mesta.. Så idag kör vi muffins, nypressad apelsin & en frukt på det! Ska också tilläggas att jag åt två knäckemackor innan med.

XoXo

En helg i New york

Kategori: Allmänt

Amen tjena,här kommer lite uppdateringar från New york. Frågan är bara vart ska jag börja? Ja jag ska väl kanske börja med att jag har ju som sagt ett nytt schema vilket innebär 9-18 måndag till fredag vilket jag är tacksam över, men detta är inte vad jag vill göra men det är som det är, kommer ju inte vara där för alltid, speciellt inte när jag inte får dem pengarna jag ska ha... Men jag är glad över mina fina arbetskamrater haha asså jag får seriöst magrutor av att skratta så mycket.. Så förra veckan bestod av massa jobb, kollade in H&Ms nya flaship store på Times square, fyfan vad coolt kan fortfarande knappt själv fatta att jag bor i new york, men det gör jag... Jag älskar staden, atmosvären, nästan alla människor, dock inte dem där jobbiga killarna som jag råkar ge mitt nummer till..
 
Helgen har bestått av fest med mina två gullisar från Växjö. Fredagen bjöd på middag på Lavo följt av att besöka Lavos nattklubb efter, vilket resulterade i att jag trillade ner i trappan & slog i huvudet in i stenväggen, men jag verkar ha klarat mig bra, ingen hjärnskakning vad jag vet, kanske någon hjärncell som försvann men vad gör det, jag är fortfarande lika samrt & snygg för de!
 
Nä nu ska jag sluta skriva & ge er lite bilder.
Det är tur att sköna skor får plats i väskan..
Också väldigt skönt att kunna gå barbent i November.
 
Vin på Lavo...
 
 
Mina fina tjejer..
 
Nattmat al á Misen..
 
Marquee...
 
 
We love the social elites <3
 
We hade so much fun!
 
Xoxo
 
 

got fierd?

Kategori: Allmänt

Vilken dag vilken dag. Trodde det skulle bli en vanlig lugn dag på jobbet men oh nej, allt verkade vara märkligt på jobbet när jag kom dit, men jag brydde mig inte så mycke tills en av dem högre makterna sa att han ville prata med mig lite senare,heeee, fatta om jag blev nervös. Ca 30 min efter att jag börjat jobba ropar han på mig & 3 andra. Vi får gå upp på övervåningen till Tanja som jobbar på HR...Vi satte oss i rummet & då slänger hon ut sig att ett annat företag ska ta över lagret vi jobbar på MEN vi som satt inne i rummet ville Zara ha kvar så vi ska förflyttas till lagre/butiker inne i stan.. Phu där föll en sten från mitt hjärta. Jag är glad att jag har mitt jobb kvar & att  den högsta chefen sa till mig att han är nöjd med mig & att han ser att jag har mycket potential vilket är kul att höra faktiskt, men fy fan vad många som fick sparken idag helt sjukt, jag förstår inte hur folk kan behandla människor som dem gör här helt sjukt, dem sparkar en bara sådär man kan komma till jobbet på morgonen en timme senare har man inget jobb. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun..
 
Så nu ska jag jobba 9-18 måndag- fredag så hej jag har ett liv igen. Happy face..
 
XoXo

Tvätt

Kategori: Allmänt

Hej säger vi från tvätthaket.. Äntligen en ledig dag, fan vad jag längtat dock sitter & väntar på tvätten som ska bli färdig, kunde verkligen inte skjuta undan den nu den stod bara & skrek tvätta mig, tvätta mig så ja.. Well my friends så mycket har inte hänt jag har jobbar hela veckan & totalt vänta på hela dygnet. Trots att vi fick sluta i tid i går så somnade inte jag förens halv 4 typ, hurkul är det? Förhoppningsvis sommar jag tidigt ikväll!  Fast jag har ändå hunnit med en utgång denna veckan, vilket jag är glad över. Dock följde inte min vapendragare med ut men jag hade två andra fina tjejer med mig, Emila & Emelie vad som riktigt hände efter VIP room vet vi inte men vi lever ju haha.. Haha nä nu ska jag fortsätta att stirra på tvätten, kanske blir den färdig snabbare





Hej du kalla men fina Söndag.

Kategori: Allmänt

Amen tjena sena söndag! vad har du tagit vägen? du har bara några timmar kvar! Vad har jag gjort med dig? jag har i stort sätt legar i sängen, kollar lägenheter & kollat serie som jag missta pga jobb & om jag har många kvar! &  vi får se vad jag hinner med ikväll för jag ska strax göra mig i ordning för att möte upp min Samantha för en kvällsfika.. Ja i går blev det en runde nere på klubbarna, vi började på SL, där dem spelade riktigt tung hiphop musik, men till slut hamnade vi på Avenue, kommer bli mitt & Tones hak, haha bästa musiken ever. Men när jag väl stod där vid mitt bord så se jag två blondiner som jag lätt kände igen & det var inga mindre än Emelie & Emilia, haha så jävla sjukt, men gud så kul det var att träffa lite människor man känner, haha men still so sick. Kvällen blev lugn, inte för mycket alkohol, men mina skor fick åka av innan jag hoppade på metron & i går gjorde jag något dumt haha!! jag sket i att betala & hoppade över.. Hey I´m NY.. Nä dags att dra på sig lite kläder & dra på sig lite smink så man ser mänsklig ut! eller vad säger jag? jag ser mänsklig ut haha & jag är snygg utan smink också..
 
 
 
 
 
 
 
 

Några rader

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag en lugn stund eller ja 10 minuter så tänkte skriva några rader här.. Denna veckan har varit hektisk, jobb till efter midnatt, utgång haha i torsdags var det ju halloween så var ju tvungen att gå ut, dock hade jag ingen kostym men jag överlevde utan en. Lite tråkigt dock men är det sista minuten så är det. Jag & min trogna vapendragare hänge självklart på Avenue lika roligt igen dock sjukt mycket folk. I vilket fall som helst innan jag kunde gå in så var jag tvungen att byta om & in på pizzerian fick vi inte komma in så tag fick byta om mitt ute på gatan haha ja det är sant, jag bytte om på gatan heelt sjukt men det är ju New York & jag tror ha för kär.. Jag blir mer kär för varje dag som går vilket är skönt. Inte nog med det här har jag människor som faktiskt vill umgås med mig.. 
Nu har jag inte så mycket mer tid här, dags att leta lägenhet..


XoXo